Heads up poker

Heads up kallas det i poker när det endast är två spelare som deltar i ett pokerspel, det är ju då inte att förväxla med heads up the game. Heads up poker skiljer sig enormt från poker där du spelar mot 6-9 spelare då du får använda dig utav helt andra strategier när du spelar mot en spelare. Eftersom att det endast är två spelare har du större chans att spela fler händer. När det är många deltagare som deltar så är det en hög chans att någon som deltar i handen har en bra starthand. Spelar du mot endast en spelare minskar detta och du kan spela ett större antal kort.

Heads up-turneringar

Ett format som vissa pokersidor erbjuder är Heads up-turneringar. Dessa turneringarna går ut på att alla som deltar slumpmässigt möter en annan deltagare. Förlorar du första Heads up så åker du ur turneringen. Skulle du vinna då får du vänta tills alla andra deltagare spelat klart för att sedan komma till nästa runda där du får möta en av vinnarna i de andra matcherna. Detta fortsätter tills det endast är en spelare kvar i spelet. Den som är kvar i slutet står kvar som vinnare och tar hem prispengarna. Spelet är mer komplicerat och inte rekommenderat för nya pokerspelare.

Heads up ”sit and go” och cash-spel

Heads up sit and go är ett format där du registrerar dig i turneringen. När två spelare registrerat sig så startar spelet. Inköpet varierar beroende på vilken nivå du väljer att spela på samt prispengarna. Båda deltagarna börjar med samma antal marker och man spelar tills en av spelarna har alla marker och vinner därmed spelet. Heads up går även att spela vid cash-bord. Pokersidor har speciella bord avsedda för dessa där max två spelare kan slå sig ner vid bordet samtidigt. Här finns det olika inköp beroende på vilket bord du väljer. Du kan lämna bordet när du vill som i vanlig cash-poker.

Du gillar kanske också...