Olika heads up-spel

Gillar du poker så har du garanterat hört talas om något som kallas heads up poker. Det innebär att du spelar mot endast en motståndare och detta skiljer sig på många sätt från pokerspel där man är flera deltagare vid ett och samma bord. Heads up kan dock även förekomma inom pokervarianter med fler deltagare, men det kallas heads up först när två spelare är kvar.I denna artikel kommer vi kort gå igenom olika heads up-varianter inom poker och förklara hur de går till. Detta för att du som inte riktigt vet vad det är ska få en bättre bild av vad hur man spelar heads up. Inom pokervärlden är det ett vanligt förekommande spelläge och många av proffsen är riktigt duktiga på heads up-spel.

Heads up i cash games

I cash games deltar ofta många spelare och som du säkert vet sitter flera spelare vid samma bord och spelar om en och samma vinstpott. Men trots att det i cash games är frågan om flera deltagare så är det inte helt ovanligt att det bara är två spelare kvar i slutet. Det kallas då för heads up när de gör upp om potten.

Heads up i sit & go

Sit & go-turneringar hör till många pokerspelares favoriter när det kommer till pokerformer då dessa inte tar lika lång tid som andra turneringar. Det är vanligt med heads up sit & go-turneringar, vilket innebär att du spelat mot endast en motståndare. Här vinner du en pott vid turneringens slut om du vinner mot motståndaren, du behöver inte spela vidare vid ett nytt bord.

Heads up i poker online

Heads up är ett vanligt format som går att spela i olika pokerrum online. Du möter då endast en spelare i taget. Är du nybörjare inom poker och vill förbättra ditt heads up-spel kan det vara en bra idé att öva upp dig online. Kolla in utbudet

Du gillar kanske också...