Strategi heads up i poker

Det kallas heads up i poker när två spelare gör upp om potten. I en heads up-duell är oddsen mycket annorlunda än när det finns flera spelare och det är därför man använder en annan strategi vid heads up. Att spela heads up är ett mycket bra sätt att utvecklas som pokerspelare.I heads up spelar du mer med händerna, vilket ger en snabb träning på att analysera situationer. Spelet tvingar dig att variera ditt spel och med detta bredda din repertoar. Det lönar sig att spela tight med flera spelare men när du spelar heads up måste du använda en annan strategi.

Strategi vid två spelare

Igenkänning av spelmönster är viktigt i heads up. Lär du dig motståndarens spel kan du parera attacker och förlora minsta möjliga när motståndaren har en stark hand. Du kan hitta och utnyttja motståndarens defensiva svagheter. Spelaren betalar blinds i var hand så du har inte råd att lägga dig alltför mycket.Det går inte att spela avvaktande spel. Om du som spelare är van att lägga över hälften av dina starthänder måste du nu spela en majoritet av dem. Hur stor denna majoritet är bestäms av hur aggressiv motståndaren är. Om motståndaren aldrig höjer pre flop kan det vara korrekt att spela 80-90 procent av händerna.

Aggressivt spel och timing

Du måste vinna i stort sett alla händer annars kommer dina marker reduceras snabbt eftersom du betalar blinds i varje hand. Därför fungerar oftast inte ett vanligt försiktigt spel och den gamla vanliga strategin här. Heads up handlar inte om skönspel, utan det gäller att sätta press på motståndaren. Aggressivt spel gäller överlag.Timing är en viktig del i heads up-dueller. Du bör lära dig spelmönstret hos motståndaren genom att fokusera på när och hur mycket denne satsar i olika lägen och notera korten vid show down. Att visa stark tro på en svag hand kan få motståndaren att begå misstag men bluffar kan vara svårare att få igenom.  

Du gillar kanske också...